Blogin kirjoittajat

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Metallista on moneksi

Metallista kirjoitetaan yleensä hitsausvoittoisesti, mutta siitä löytyy monia variaatioita. Esimerkkinä koulutukset, joissa toimin kouluttajana tai sekä pääopettajana että tutkintovastaavana.

Sekä koneenasennus- että kunnossapitokoulutuksissa opiskelijan on omaksuttava laajalta alueelta hyvin erilaisia taitoja: mekaniikkaa, hitsausta, hydrauliikkaa, pneumatiikkaa, automaatiotekniikkaa sekä asiakaspalvelussa tarvittavaa osaamista.
Opetuksen ja ohjauksen tarkoituksena on saada opiskelijoille perusvalmiudet, joita sitten työharjoittelussa täydennetään.

Turun seudulla toimii useita yrityksiä, joiden palveluksessa työskentelee koneenasentajia sekä kunnossapidon ammattilaisia. Opettajan osaamisen täydentäminen ja päivittäminen ymmärtämään yritysten kehittyneitä tarpeita on erittäin tärkeää.
Olen työskennellyt Turun AKK:n palveluksessa noin viisi ja puoli vuotta, ensin kone- ja metallialan perustutkinnon opettajana ja noin viisi vuotta sitten siirryin vastaamaan nykyisistä koulutuksista. Osaamiseni perustat ovat koneteknikon ja myöhemmin koneinsinöörin tutkinnot. Ammatilliseksi opettajaksi valmistuin vuonna 2011.

Parhaillaan päivitän opettajuuttani ammatillisen erityisopettajan tutkinnolla Tampereen Ammattikorkeakoulussa. Valmistuminen siintää tämän vuoden joulukuussa.

Kirjoittanut Markus Mansikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti