Blogin kirjoittajat

Kirjoittajien esittely


Olen Taina Euro, loputtoman utelias digi-intoilija ja suhtaudun teknologiaan ihastuneesti. Ensimmäisen tietokoneeni sain vuonna 1983 ja olin silloin Turun ainoa yläkouluikäinen tietokoneista kiinnostunut tyttö. Koulutukseltani olen markkinointiekonomi ja ammatillinen ope. Työurastani valtaosan olen viettänyt Nokian ja IBM:n palveluksessa sekä yrittäjänä.

Olen kolmen lapsen äiti, harrastan digiasioiden lisäksi lukemista ja kirjabloggaamista puolisoni kanssa sekä kaikenlaista kulttuuria. Vuonna 2013 sattuneen tapaturman jäljiltä en pysty ihan täyteen työviikkoon, mutta nautin kaikesta mihin pystyn.


* * *

Olen Janette Broberg. Opetan ja ohjaan Turun Aikuiskoulutuskeskuksessa kotoutujia, uravalmennettavia ja hyvinvointialan ammatteihin valmistuvia opiskelijoita. Yritän myös elää siten kuin opetan toisia elämään: seuraan asioita, luen ja kuuntelen, yritän oppia koko ajan jotain uutta ja vaikuttaa itsekin tärkeisiin asioihin.


Omaa aikaani kulutan monin eri tavoin ihmisten parissa. Minulle tärkeitä ihmisiä ovat kaikki läheiseni parivuotiaasta kummipojasta 93-vuotiaaseen isoäitiin. Pidän myös koirista, kesämökistä, musiikista ja vieraista kielistä, erityisesti ruotsinkielestä.Olen Terhi Rummukainen, Matkailu-, puhdistuspalvelualan, kaupan ja hallinnon koulutuspäällikkö.

Olen ollut Turun Aikuiskoulutuskeskuksessa 10 vuotta, urani ennen AKK:ta on ollut siivousalalla. Työpäivät vaihtelevat todella paljon, johtuen juuri koulutusalojen monipuolisuudesta ja se on tämän työn rikkaus. Milloin olen arvioimassa laitoshuoltajan tutkintotilaisuutta, milloin taas tapaamassa asiakkaita kaupan alalta tai suunnittelemassa uusia koulutuksia opettajien kanssa.

Vapaa-aikani kuluu perheen parissa, Turun Riennon naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana ja olen myös intohimoinen kokki.

* * *

Olen Anna-Mia Rinne-Saarinen ja toimin matkailualan opettajana Turun Aikuiskoulutuskeskuksessa.

Työpäiväni ovat vaihtelevia ja kiinnostavia, koska painopisteet vaihtelevat kausittain opetuksen, suunnittelun ja yhteistyön kehittämisen välillä. Koen työni todella mielenkiintoiseksi.
Vahva työkokemukseni matkailualalta auttaa minua kehittämään opetusta työelämälähtöisesti sekä hyödyntämään aikaisempia yhteistyökontaktejani opetustyössä.

Vapaa-aikani vietän saaristossa nauttien luonnon mahtavuudesta kaikkina vuodenaikoina. Perhe, ystävät, hyvä ruoka, lukeminen ja puutarhan hoito ovat lähellä sydäntäni.

* * *


Olen Pirkko Kuhmonen, opinto-ohjaaja ja opettaja. Harrastan intohimoisesti työtäni, olen kiinnostunut vähän kaikesta, joka tukee ohjausosaamistani.

Olen järjestöaktiivi, kirjoitan ja vaikutan mahdollisuuksien mukaan aikuiskoulutuspolitiikkaan. Kriittisestä räksyttäjästä on vuosien varrella kasvanut kriittinen kommentoija.

Juoksen ja liikun luonnossa. Ulkoilma pitää terveenä.

* * *

Olen Niina Aitamurto, matkailualan opettaja Turun Aikuiskoulutuskeskuksessa. Olen ollut osa matkailu-tiimiämme nyt vähän yli vuoden ja pääasiassa luotsaan matkaoppaan ammattitutkinnon opiskelijoita.

Opettajan työ täällä AKK:ssa pitää sisällään todella monipuolisen määrän erilaisia työtehtäviä lähiopetuksesta ja koulutuksen suunnittelusta yhteistyöverkostojen luomiseen.

Toimin myös matkailuoppaana Turussa ja Naantalissa, vietän vapaa-aikaani hellan äärellä, hevostallilla tai koiran kanssa lenkillä.

* * *


 Taru Lehtonen, markkinointisuunnittelija, Turun Aikuiskoulutuskeskuksen palkkalistoilla vuodesta 2005.
Työpäivät harvoin vastaavat käsikirjoitusta, iltapäivällä usein huomaan tehneeni kaikkea muuta kuin aamulla kuvittelin. Sopii hyvin vauhtia ja vaarallisia tilanteita rakastavalle höpöttäjälle.

Vapaa-aika kuluu sauvakävelyn, kuntosalin, keikoilla käymisen, ratsastuksen ja käsitöiden parissa. Talvella myös laskettelen.

Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.

* * *  

Olen Osku Laukkanen, Turun AKK:n pedagoginen rehtori.

Teen töitäni opetuksen ja oppimisen ihmeellisissä maailmoissa. Opetuksen laatu ja käytännöt sekä oppimisen erilaiset tavat pitävät päiväni mielenkiintoisina. 

Oma opettajuuteni alkoi Turun AKK:ssa 1996 ohjaavan opettajan töistä. Olen viihtynyt talossa muun muassa siksi, että työ on aina ollut haastavaa ja kehittämisen ideoille on aina annettu tilaa.

Tykkään liikkumisesta ja matkustelusta. Entisenä urheilutoimittajan minua innostaa myös penkkiurheilu. Pidän varsinkin joukkuelajeista. Muun muassa Arsenal ja Vancouver Canucks ovat suosikkijoukkueitani. Olen myös kahden kouluikäisen tyttären isä.

* * *

Olen Saara Linnatsalo, ohjaava opettaja Valmentavasta koulutuksesta. Toimin opettajana kotoutumiskoulutuksissa ja valmentajana työ- ja uravalmennuksissa. Olen työskennellyt AKK:ssa syksystä 2005 lähtien.

Vapaa-aikani kuluu perheen ja harrastusten parissa. Perheeseeni kuuluu opettajamies ja ekaluokkalainen poika sekä Birmankissa Bobby Boren.

Harrastamme koko perheen voimin aktiivisesti liikuntaa: pyöräilemme, pelaamme tennistä ja luistelemme. Itsekseni meditoin juoksun voimalla. Liikunnan vastapainoa haen valokuvauksesta ja grafiikasta.

* * *

Olen maahanmuuttajien suomen kielen opettaja Esa Laukkanen ja tulin Turun AKK:hon vuonna 1988.


Koko työrupeamani ajan olen ollut kiinnostunut kielistudion ja tietotekniikan käytöstä opetustyössä, ja nykyisin hyödynnän monenlaisia ATK-sovelluksia sekä lähi- että etäopetuksessa.
Vapaa-ajan kalenteri täyttyy oikean, perinteisen tanssimusiikin soittamisesta perinteisessä orkesterissa, ympärivuotisesta työmatkapyöräilystä ja kesälomilla avovaimon kanssa tehtävistä pyöräretkistä Euroopassa. TUTO Hockeyn kotipelit Kupittaan hallissa on myös merkitty muistiin…

1 kommentti: